Egypte - Marsa Alam

Duiken bij Marsa Alam

Bij Marsa Alam vind je prachtige riffen, waarvan 2 direct bereikbaar zijn vanaf het hotel. Deze huisriffen behoren tot de meest ongerepte ter wereld, met prachtige koraalriffen en divers onderwaterleven. 

Hier vind je onder andere zeeschildpadden en Indische zeekoeien, en kan je de vriendelijke gitaarhaai ontmoeten.

Naast de strandduiken, zijn er ook dagen dat je met de speedboot op pad gaat. Tussen de duiken door is de lunch op de boot verzorgd, en is er genoeg tijd om uit te rusten. 

 

Bezoek de piramides of de Vallei der Koningen

Naast dat Egypte bekend staat om haar prachtige duikspots, barst het er ook van de geschiedenis.

Iedereen kent de verhalen van de mysterieuze farao’s, de spectaculaire foto’s van de piramides en de restanten van de oude stad Luxor. Of bezoek de woestijn, als je het water even zat bent.

Wissel je duikdagen af met bezoekjes aan deze indrukwekkende bezienswaardigheden voor een onvergetelijke vakantie. 

 

Over Blue Ocean Diving & Abu Dabbab Lodge

Blue Ocean Diving en Abu Dabbab lodge bevinden zich direct aan het  privéstrand, waardoor je in mum van tijd in het water kan liggen voor je eerste duik.

De kamers zijn uitgerust met onder andere airconditioning, eigen badkamer, TV en minibar. Verder beschikt het hotel over twee zwembaden, waarvan een trainingsbad. Ook kan je genieten van de specialiteiten van het restaurant, of een lekker drankje doen in de beach bar na een heerlijke duikdag.